Albirea dinților în România a crescut în popularitate recent, pe măsură ce devin disponibile tehnici noi și îmbunătățite de albire. Astăzi, vom clarifica câteva mituri comune legate de acest subiect
Când vine vorba de albirea dinților, fiecare dintre noi avem nevoi și obiective diferite. S-ar putea să cauți doar să abordezi decolorarea cauzată de dieta ta, în timp ce alții caută acel zâmbet strălucitor al „Hollywood”-ului.
Mitul #1: Putem albi coroanele, fatetele și obturațiile
Din păcate, orice element care nu este smalț natural al dinților nu poate fi albit și nu va răspunde la procesul de albire. Aceasta înseamnă că s-ar putea ajunge la o colorare neuniformă dacă avem în zone vizibile obturatii sau lucrări dentare
Mitul #2: Albirea trebuie evitată dacă am dinții sensibili
FALS! Chiar dacă ai dinți sensibili, asta nu înseamnă că nu poți obține dinți mai albi. La Offident, ne vom asigura că ești întotdeauna tratat în confort maxim, rezultând o procedură fără durere. Există opțiuni pentru a ajuta la reducerea sensibilității în timpul tratamentului, asigură-te doar că ne menționezi acest lucru în avans și ne vom adapta nevoilor tale cu un plan de tratament personalizat.
Mitul #3: Albirea dinților este dăunătoare smalțului dentar
Asigură-te că vei vedea un dentist calificat în apropierea ta, care folosește un gel de albire de înaltă rezistență și de bună calitate. Albirea este un proces de deschidere a canaliculelor microscopice de pe suprafața exterioară a dinților pentru a permite agentului de albire să ajungă la petele interioare. Consultarea unui profesionist calificat îți va asigura că lucrarea este făcută corect.
Mitul #4: Voi obține un zâmbet de la Hollywood!
Este important să realizăm că rezultatele vor diferi de la o persoană la alta, unii răspund mai bine decât alții, iar unii oameni au în mod natural dinți mai albi de la bun început.
Mitul #5: Îmi îndepărtează TOATE petele și decolorațiile
Deși ar fi grozav dacă ar fi adevărat, adevărul este că nu toate petele și decolorațiile vor fi eliminate. Acest lucru se datorează mai multor factori, cum ar fi genetica, vârsta și nivelul de colorare (adică fumătorii mari și băutorii de cafea).
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, smalțul dentar se defectează, iar dinții mai vechi pot căpăta un aspect gălbui din cauza dentinei subiacente, ceea ce face albirea mai dificilă.
Mitul #6: Opțiunile de la supermarketuri sunt la fel de eficiente.
Ca și în cazul majorității procedurilor, tratamentele realizate acasă nu vor produce niciodată rezultate profesionale. Înafară de asta albirea profesională este complet sigură, în schimb nu putem garanta același lucru despre produsele achiziționate în afara cabinetului stomatologic.
Mitul #7: Rezultatele sunt pentru totdeauna!
După cum se spune, nimic nu durează pentru totdeauna, iar acest lucru este valabil și pentru albirea dinților. Cât timp își păstrează dinții nuanța albă va depinde în foarte mare măsură de igiena ta orală, de dieta ta și dacă fumezi sau nu.