Servicii

Implantologie

Implantul dentar reprezintă soluția optimă și de ultimă generație pentru înlocuirea dinților lipsă de pe arcadă.

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan sau zirconiu, din materiale biocompatibile și foarte rezistente. Forma unui ‘’șurub’’ care înlocuiește rădăcina dintelui și se integrează perfect în osul maxilar sau mandibular reprezintă caracteristicile sale principale.
Structura implantului dentar: două segmente – unul intraosos (implantul) și unul supraosos, numit bont protetic. Deasupra bontului protetic se va ancora o coroană, o punte sau o proteză.

Cum funcționează?

Înlocuirea dinților absenți cu implanturi dentare poziționate strategic la nivel osos și aplicarea ulterioară și sigură a lucrării protetice . Acest tip de tratament are o serie de beneficii, precum:

  • formă sigură de inlocuire a dintelui absent (implantul dentar)
  • prevenția pierderii osoase și, implicit, a tuturor funcțiilor din sfera oro-facială
  • întreținute corespunzător, acestea pot reprezenta tratamente cu durată de succes nelimitată

Tipuri de implanturi dentare

Implant imediat -Implant inserat imediat după extragerea dintelui și încărcarea acestuia cu o coroniță provizorie, în aceeasi zi. Atunci când situația clinică permite, este recomandat atât pentru zona dinților din față, cât și a celor din spate.
Implantul clasic – Zona implantului este lăsată să se vindece 2-6 luni de la inserarea implantului protetic.
Fast & Fixed – sistemele All-on-four/ All-on-six.  Această procedură se adresează în cazul lipsei unui dinte cât și în cazul lipsei tuturor dinților. Constă in reabilitarea intregii arcade dentare și aplicarea unor lucrări provizorii în perioada imediat următoare inserării implanturilor.

Tipuri de implanturi dentare

Punte dentară pe implanturi– constă în înlocuirea unui grup de dinți lipsă prin inserarea a două sau mai multe implanturi dentare ancorate prin înșurubare sau cimentare pe care se va construi ulterior puntea protetica dentară.

Proteză dentară stabilizată pe implanturi– adresată mai ales pacienților vârstnici, în cazul lipsei totale de dinți pe oricare maxilar, se pot crea proteze dentare acorate pe sisteme speciale inserate în implanturi. Aceste proteze sunt fixe și asigura stabilitate și confort în masticație și vorbire.

Implant dentar AnyRidge

XPEED® - Cel mai avansat tip de tratament de suprafață îmbogățit cu ioni de calciu

Cantitatea amplificată de ioni de calciu eliberați de pe suprafața Xpeed® și depunerea semnificativ crescută de apatită pe suprafața implanturilor AnyRidge induc osteointegrarea rapidă chiar și în cazul densităților osoase scăzute

Stabilitate inițială excelentă chiar și în cazul densităților osoase scăzute

Design unic - 3 diametre de core cu o gamă variată de dimensiuni ale spirei și un protocol chirurgical personalizat în funcție de densitatea osoasă

Conexiune conică internă tip Morse Taper de 5⁰ - „sudura la rece” a bonturilor protetice

Conexiunea conică internă de 5 grade elimină riscul de deșurubare a bontului protetic și scade semnificativ riscul de dezvoltare a periimplantitei.

Discutați cu experții noștri

Call Now Button