All on 4 Cluj, implant dentar Cluj, reabilitare orala

Implanturile dentare. Intrebari si raspunsuri

Ce stiti despre implanturile dentare? Ce sunt implanturile dentare?
Implantul dentar este un corp unitar sub forma unui surub din titan, de diferite dimensiuni, menit sa inlocuiasca radacina dintelui natural, inlocuieste radacina unui dinte lipsa sau mai bine zis…implantul dentar este o radacina dentara falsa.

Exteriorul implantului dentar este acoperitde diverse substante care cresc stabilitatea si integrarea osoasa a acestuia.

Doare insertia implantului dentar?

Raspunsul este NU! Insertia implantului dentar se face sub anestezie locala si nu doare.

Accepta organismul uman implantul dentar?
Implantul dentar este alcatuit din titan, un material pe care organismul omului il accepta fara probleme.

Poate respinge organismul implantul dentar?

Foarte multi pacienti ne adreseaza aceasta intrebare
Care sunt semnele existentei unei probleme la nivelul implantului dentar?
Atunci cand apar dureri și umflături în jurul implantului, gingiile sunt inflamate și apare durere locala alaturi de o secretie albicioasa. În plus apare si un sindrom de oboseală cronică.
Trebuie sa va adresati medicului curat! Puteti avea o infectie la locul implantului dentar! Numita periimplantita! Aceasta apare de obicei la pacientii cu predispozitie * boli cornice, diabet zaharat, igiena deficitara, boli autoimmune, fumatori etc.
PERIIMPLANTITA: ESTE CEA MAI FRECVENTĂ CAUZĂ A PIERDERII IMPLANTULUI DENTAR

Periimplantita este o infecție care apare în jurul implantului. Spre deosebire de dintele natural, implantul dentar nu se poate caria, dar poate fi respins de organism din cauza infecției care se produce în jurul acestuia.

Cand putem pune implantul dentar?
Implantul dentar poate fi inserat imediat dupa ce radacina dintelui afectat a fost extrasa sau dupa ce locul postextractional s-a vindecat, aproximativ la 2-3 luni.

Cat trebuie sa astept ca implantul dentar sa se vindece/ sa se integreze?
Perioada corecta de vindecare a implantului dentar si integrara osoasa este de 4 luni sau 6 luni, in functie de complexitatea interventiei chirurgicale.

Dinti imediat dupa implant dentar?
DESIGUR! Cand situatia clinica permite, lucrarile protetice provizorii pot incarca implanturile dentare pentru a reda pacientului estetica dorita
Cat dureaza insertia implantului dentar?

Daca osul pentru insertie este de dimensiuni corespunzatoare, insertia implantului nu dureaza maim ult de 25 min. Atunci cand e necesara aditia osoasa, interventia poate dura pana la o ora, o ora 30 min in functie de complexitatea acesteia.

La cat timp se scot firele dupa implanturile dentare?
Firele de sutura dupa introducerea implanturilor dentare se scot la 7- 10 zile.

Se misca implantul dentar! ?!
Implantul dentar ajunge la mobilitate in situatii destul de rare si insotit de durere puternica sau infectie.
De multe ori coroana de pe implantul dentar se desurubeaza sau desfileteaza si atunci aveti impresia falsa ca se misca implantul dentar. Trebuie sa va adresati medicului currant pentru a igieniza si strange surubul de insertie al coroanei. Defapt..coroana dentara e cea care se misca, NU implantul.
Nu amanati controalele periodice ale implanturilor dentare ( o data la 6 luni ) deoarece orice miscare in filetul implantului poate genera microfisuri la acest nivel si apoi posibila fractura a acestuia.

implan dentar Offident
Sună acum