Servicii

Ortodonție

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupă cu alinierea arcadelor dentare, prevenierea și corectarea unei mușcături corecte prin tratament ortodontic cu aparat dentar clasic sau aparat dentar cu gutiere transparente Invisalign.

Cand vine vorba de tratamentul pacientilor in crestere (copii intre 6-12 ani), se apeleaza in general la aparat dentar mobil, cu scopul de a ghida cresterea osoasa. Aceasta forma de tratament, denumita ortopedie dento-faciala, este adesea urmata de tratamentul ortodontic cu aparat dentar fix, cu brackeți, pentru alinierea dintilor.

Tratamentul ortodontic al adulților poate fi realizat cu diferite sisteme de brackeți sau gutiere: aparat dentar safir, aparat dentar ceramic, aparat dentar metalic, aparat dentar invizibil cu gutiere dentare Invisalign.

clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Gutiere dentare & aparat dentar invizibl

clinica dentara Cluj, stomatologie Cluj Floresti Gherla
aparat dentar Invisalign Cluj, gutiere dentare Cluj

La Offident, utilizăm următoarele gutiere invizibile:

 • Invisalign- gutiere dentare
 • Spark Aligners – gutiere dentare
 • Clearcorrect de la Straumann – gutiere dentare

Acestea sunt cele mai inovatoare soluții de ortodonție disponibile în prezent pe piață, oferind o alternativă modernă la aparatul dentar tradițional. Aceste sisteme folosesc aliniatori dentari transparenti și amovibili, concepuți pentru a corecta imperfecțiunile dinților într-un mod aproape invizibil.

 1. Transparente și Discrete: Oferă un tratament ortodontic fără metale sau sârme vizibile, ceea ce le face ideale pentru adulți și tineri care caută o soluție estetică.
 2. Confortabile: Fără componente aspre sau proeminente,  minimizează disconfortul adesea asociat cu aparatele dentare tradiționale.
 3. Flexibile: Aliniatorii sunt amovibili, ceea ce înseamnă că pacienții pot mânca, bea și se peria pe dinți fără restricții.
 4. Rezultate Eficiente: Folosind tehnologia digitală de ultimă generație pentru a crea aliniatori personalizați, pot trata o varietate de probleme ortodontice, de la cazuri ușoare la cele mai complexe.
clinica dentara Gherla Cluj Floresti
clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Sistemul de brackeți autoligaturanți, sistem Damon

clinica dentara Cluj, stomatologie Cluj Floresti Gherla
clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Aparat dentar cu brakeți metalici sau safir

Restaurează SIMULTAN funcția și estetica într-o singură etapă de tratament! Rezultatele sunt imediate: extracția dintelui irecuperabil, aplicarea implantului și a coroanei provizorii imediat (sau în maxim 24 ore)
clinica dentara Gherla Cluj Floresti
clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Aparat dentar cu sistem de brackeți clasici

clinica dentara Cluj, stomatologie Cluj Floresti Gherla
clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Aparat dentar ceramic, metalic sau aparat dentar safir
Aceste sisteme presupun menținerea arcului în bracket prin intermediul unor ligaturi (colorate, transparente) ce au rolul de activare a aparatului.

Pacientul este necesar să se prezinte la activarea aparatului la fiecare 3-4 săptămâni și să ia în calcul asigurarea unor mijloace suplimentare de igienă. Durata tratamentului este cuprinsă în general, între 1- 3 ani de zile.

clinica dentara Gherla Cluj Floresti
clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Iconix® Aesthetic Braces

clinica dentara Cluj, stomatologie Cluj Floresti Gherla

Suporturile din oțel inoxidabil Iconix colorate cu șampanie oferă cu adevărat ce este mai bun din ambele lumi – durabilitatea oțelului inoxidabil și estetica aurului „alb”. Un proces unic de proprietate asigură că aceste paranteze vor rămâne șampanie pe toată durata tratamentului. Atunci când este combinat cu sârmă de aur și ligaturi transparente, Iconix oferă un sistem cosmetic complet plăcut pentru pacient, care nu necesită literalmente niciun sacrificiu din partea dumneavoastră.

 • Culoare estetică de șampanie
 • Finisajul neted din zirconiu garantează că culoarea șampaniei nu se va desprinde sau nu se va îndepărta
 • Disponibil ca LP Low Profile sau Mini Master Series, folosind cuplul diagonal și angularea pentru confortul pacientului și ușurința de plasare
 • Rețete disponibile: Roth*, McLaughlin, Bennett, Trevisi*, Alexander*, Slot vertical
 • Nu este necesară modificarea tehnicii

Informatii produs Iconx

clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Sistemul de brackeți linguali Incognito

clinica dentara Cluj, stomatologie Cluj Floresti Gherla
clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Incognito este aparat dentar care utilizează un sistem cu brackeți invizibili, colați pe interiorul dintilor.


Pentru a putea obține formă personalizată pentru fiecare dinte în parte, acești brackeți sunt făcuți dintr-un aliaj cu aur, de unde și prețul de cost foarte ridicat. Biologia și estetica primează la acest sistem ortodontic.
Poză incognito – ce o ai acuma la ortodontie

clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Întrebări frecvente

clinica dentara Cluj, stomatologie Cluj Floresti Gherla
Aparatul dentar se poate pune la copii începând cu vârsta de 6 ani, dar există situații clinice în care se poate pune și mai devreme. Medicul ortodont stabilește când se pune aparatul dentar. Rezultatele aparatului dentar sunt mult mai rapide la vârste mai mici, la adulți aparatul dentar necesită o purtare mai îndelungată. Există anomalii dento-maxilare în care, dacă aparatul dentar nu se pune la timp, acestea nu pot fi corectate decât chirurgical la vârsta adultă.
Aparatele dentare mobile se poartă în medie 6-12 luni, iar aparatele dentare fixe cel mult 2-3 ani. Este foarte important ca pacientul să respecte cu strictețe indicațiile medicului ortodont, să se prezinte la activările lunare și să aibă o igienă corespunzătoare.
Aparatele dentare mobile la copii costa intre 1000- 2000 Lei.
Aparatele dentare la adulti costa intre 2500- 7000 Lei.
Costul aparatelor dentare este influentat de complexitatea acestora, de cat de grava este problema ortodontica a pacientului si de materialul din care acesta este facut. Medicul ortodont impreuna cu pacientul pot stabili , in urma unui consult, cea mai buna varianta pentru fiecare dintre noi.
Primele zile de purtare ale aparatului dentar pot prezenta discomfort, ușoară durere, tensiune sau chiar desprinderea bracketșilor din cauza forțelor de activare. Senzația dispare treptat și complet în câteva zile.
Clinica Stomatologică OFFIDENT oferă tuturor pacienților indicații și consultație gratuită în privința întreținerii și igienizării aparatelor dentare.

Aparatul dentar are nevoie de o igienă mult mai atentă, realizată preferabil după fiecare masă, cu dușuri bucale, periuțe interdentare, apă de gură sau periuțe electrice.
Da! Bracket-ul ortodontic se poate deslipi din cauza forțelor ortodontice, de obicei după activare.
Bracketul ortodontic poate să cadă dacă mușcăm alimente dure direct pe el sau din cauza utilizării intense a periuței dentare electrice.
În orice situație, adresați-vă medicului ortodont și se va recola înapoi.
Diferența dintre aparatul dentar metalic și cel ceramic sau de safir este strict de estetică, rezistență și cost, însă este una minoră și nu constituie un criteriu major de diferențiere în obținerea zâmbetului mult dorit.
Orice aparat dentar fix are ca scop alinierea dinților. Utilitatea aparatului dentar depinde mai mult de medicul ortodont și respectarea indicațiilor acestuia, decât de materialul din care este folosit.

Discutați cu experții noștri

Sună acum