Servicii

Protetică dentară

Protetica dentară reprezintă acea specializare a stomatologiei ce are în vedere reconstrucția dentiției pacientului pentru a-i oferi un zâmbet echilibrat estetic și funcțional utilizând o proteză dentară, coroane dentare, coroană zirconiu, punte dentară, fațete dentare sau alte lucrări protetice. Pornind de la cerințele și nevoile fiecarui pacient în parte, atât la nivel estetic cât și la nivel funcțional, specialiștii Offident vor realiza un plan de tratament personalizat.

Colaborarea interdisciplinară este un criteriu primordial de luat în considerare când vine vorba de restaurările care implică protetica dentară. În prezent, acestea sunt efectuate cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație și cu pregătirea unei echipe de specialiști: protetician, chirurg, parodontolog, endodont, sau ortodont.

clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Ce inseamnă protetica dentară?

clinica dentara Cluj, stomatologie Cluj Floresti Gherla
stomatologie Cluj - clinica dentara Offident

Fațete dentare – aceste lucrări protetice din ceramică se utilizează îndeosebi în zona dintților frontali.

Coroane dentare (coroane ceramice, coroană zirconiu ) – sunt de asemenea indicate pentru reconstrucțiile dentare. Spre deosebire de fațete, acestea îmbracă dintele într-o piesă din ceramică sau zirconiu de o duritate crescută.

Incrustații dentare –inlay, onlay – reprezintă o alternativă la plomba obișnuită prin care se reface dintele, o piesă protetică rezistentă realizată din ceramic sau compozit, complet fizionomică

Proteză dentară mobilizabilă – sunt acele lucrări totale acrilice sau din compozit, utilizate îndeosebi la pacienții vârstnici.

Punte dentară – sunt restaurări protetice din 2 sau mai multe elemente, metalo-ceramice sau pe suport din Zirconiu, menite să redea funcția masticatorie, fonestică și estetică în zonele cu lipsă dentară.

clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Discutați cu experții noștri

Sună acum