Estetică dentară
Armonia dintre zambet, caracteristicile fetei si cele dentare reprezinta un criteriu deosebit de important in domeniul esteticii dentare.
Estetica dentară presupune reabilitări protetice net superioare din punct de vedere calitativ și protetic, precum: fațete dentare, coroane unidentare E-max, reabilitări protetice pe implanturi în zona frontală, coroane dentare pe zirconiu, coroane dentare integral ceramice, lucrări protetice totale și parțiale pe implanturi.
estetica dentara gagica
beautiful healthy smile

Toate restaurările sunt intermediate de lucrări provizorii, pentru ca fiecare pacient să nu poarte grija expunerii dintilor preparati sau in curs de tratament.

Lampa albire Philips ZOOM – rezultate rapide, fără efecte secundare
Unul dintre cele mai recomandate tratamente de albire, în rândul pacienților, la nivel mondial, este  HYPERLINK „https://esdent.eu/cosmetica-dentara/” albirea dentară cu lampa ZOOM, de la Philips. Procedura este una simplificată, dar extrem de eficientă.

În primul pas, medicul stomatolog îți va pregăti cavitatea bucală pentru albire aplicându-ți pe dinți un strat de gel de albire avansată. Gelul de albire aplicat pe dantură este activat cu ajutorul lămpii ZOOM, în 4 cicluri de 15 minute, pentru o accelerare a procesului de albire. Astfel se asigură un control optim asupra efectelor tratamentului și orice sensibilitate sau iritare a gingiilor. La sfârșitul tratamentului, medicul stomatolog îți va aplica un gel post-tratament pentru a proteja smalțul și a reduce sensibilitatea. După o singură sesiune de aproximativ o oră, se ajunge la rezultate de până la 6 nuanțe mai alb.
Albirea danturii realizată în cabinetul stomatologic este recomandată ca fiind cea mai eficientă, rapidă și sigură metodă de curățare a petelor nedorite și de a recâștiga un zâmbet plin de încredere.

Beneficii:
Tratament rapid și ușor
Rezultate imediate
Până la 6 nuanțe mai alb
Fără efecte secundare și disconfort minim
Cel mai avansat tratament de albire a dinților

Implantologie

Implantul dentar reprezintă soluția optima si de ultima generatie pentru inlocuirea dintilor lipsa de pe arcada.

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan sau zirconiu,din materiale biocompatibile si foarte rezistente.  Forma unui ‘’șurub’’ care înlocuieste radacina dintelui ai se integreaza perfect în osul maxilar sau mandibular reprezinta caracteristicile sale principale.

Structura implantului dentar: două segmente – unul intraosos (implantul) și unul supraosos, numit bont protetic. Deasupra bontului protetic se va ancora o coroană, o punte sau o proteză.

Cum funcționează acest sistem de implanturi? Înlocuirea dinților absenți cu implanturi dentare poziționate strategic la nivel osos și aplicarea ulterioară și sigura a lucrării protetice . Acest tip de tratament are o serie de beneficii, precum:

formă sigură de inlocuire a dintelui absent (implantul dentar)
prevenția pierderii osoase și, implicit, a tuturor funcțiilor din sfera oro-facială
întreținute corespunzător, acestea pot reprezenta tratamente cu durată de succes nelimitată

Tipuri de implanturi dentare

Implant imediat -Implant inserat imediat dupa extragerea dintelui si incarcarea acestuia cu o coronita provizorie, in aceeasi zi. Atunci acnd situatia clinica permite este recomandat atât pentru zona dintilor din fata, cât și a celor din spate.
Implantul clasic – Zona implantului este lăsată să se vindece 2-6 luni de la inserarea implantului protetic.
Fast & Fixed – sistemele All-on-four/ All-on-six.  Această procedură se adresează în cazul lipsei unui dinte cât și și cazul lipsei tuturor dinților. Consta in reabilitarea intregii arcade dentare si aplicarea unor lucrari provizorii in perioada imediat urmatoare inserarii implanturilor.

     

Punte dentară pe implanturi– consta in inlocuirea unui grup de dinți lipsa prin inserarea a două sau mai multe implanturi dentare ancorate prin înșurubare sau cimentare pe care se va construi ulterior puntea protetica dentară.

Proteză dentară stabilizată pe implanturi– adresata mai ales pacientilor varstnici, in cazul lipsei totale de dinți pe oricare maxilar, se pot crea proteze dentare acorate pe sisteme speciale inserate in implanturi. Aceste proteze sunt fixe si asigura stabilitate și confort în masticație și vorbire.

Ortodonție

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu alinierea arcadelor dentare, prevenierea si corectarea unei muscaturi corecte.

Cand vine vorba de tratamentul pacientilor in crestere (copii intre 6-12 ani), se apeleaza in general la aparate mobile, cu scopul de a ghida cresterea osoasa . Aceasta forma de tratament, denumita ortopedie dento-faciala, este adesea urmata de tratamentul ortodontic fix, cu bracketsi, pentru alinierea dintilor.

Tratamentul ortodontic al adultilor poate fi realizat cu diferite sisteme de bracketsi sau gutiere:

1. Sistemul de bracketsi clasici (ceramici, metalici sau din safir)

Aceste sisteme presupun mentinerea arcului in bracket prin intermediul unor ligaturi (colorate, transparente) ce au rolul de activare a aparatului.

Pacientul este necesar sa se prezinte la activarea aparatului la fiecare 3-4 saptamani si sa ia in calcul asigurarea unor mijloace suplimentare de igiena. Durata tratamentului este cuprinsa in general, intre 1- 3 ani de zile.

2. Sistemul de bracketsi autoligaturanti – Sistem Damon (metalici sau safir)

Sistemul Damon de bracketsi autoligaturati este un sistem produs in Statele Unite ale Americii..

Miscarile dentare generate de acest sistem sunt cu pana la 40% mai rapide, cu mai putine efecte secundare si  permit o igiena mai usoara pe parcursul tratamentului. Acesti bracketsi pot fi metalici sau transparenti.  contin o usita care mentine arcul in interior, ceea ce inseamna ca miscarile dentare sunt mai bine controlate si mai eficiente.

3. Sistemul de bracketsi linguali – Incognito

Incognito este un sistem de bracketsi invizibili, colati pe interiorul dintilor.

Pentru a putea obtine forma personalizata pentru fiecare dinte in parte, acesti bracketsi sunt facuti dintr-un aliaj cu aur, de unde si pretul de cost foarte ridicat. Biologia si estetica primeaza la acest sistem ortodontic.
Poza incognito- ce o ai acuma la oprtodontie

4. Sistemul Invisalign – gutiere

Invisalign îndreaptă dinţii folosind o serie de aliniatori detaşabili aproape invizibili, care sunt adaptaţi special la dinţii dumneavoastră. Pe măsură ce înlocuiţi fiecare aliniator odată la două săptămâni, dinţii dumneavoastră vor migra – puţin câte puţin, săptămână după săptămână, deplasându-se treptat spre poziţia finală proiectată.

Confortabil, transparent şi detaşabil – sistemul Invisalign vă transformă zâmbetul fără a vă perturba viaţa. Aşa cum au descoperit deja peste 3 milioane de oameni din întreaga lume.

Chirurgie orală
Chirurgia orală constă în totalitatea procedurilor limitate la nivelul cavității orale, care sunt compatibile cu tratamentele de chirurgie dentară. Tratamentele chirurgicale restabilesc starea de sănătate a cavității orale, nu numai prin intermediul unor extracții dentare (atât simple cât și complexe), dar și prin chirurgie plastică gingivala sau îndepărtarea chisturilor, granuloamelor apicale, pregătirea terenului pentru aplicarea unor lucrări protetice sau a unui implant dentar.

 

  • Extracții dentare cu/fără alveolotomie
  • Odontectomii maxilare/mandibulare
  • Extracții și extirpări tumorete
  • Rezecții apicale
  • Chirurgie parodontală
  • Microchirurgie
  • Remedierea cicatricilor peribucale cauzate de herpes sau alte afecțiuni dermatologice
  • Adiții membrane și osoase
  • Grefe osoase
  • Chirurgia sinusurilor maxilare – sinus lifting

Parodontologie
Gingii care sângerează? Mobilitate dentară? Miros neplăcut?

Parodontologia este specialitatea stomatologiei care studiază structurile de susținere a dinților, precum și bolile și afecțiunile care le afectează. Țesuturile de susținere sunt cunoscute sub numele de parodontiu, care include gingiva, osul alveolar, cimentul și ligamentul parodontal. Tratamentele constau în stabilizarea statusului parodontal al pacientului, al inflamației gingivale și stabilității dentare, prin chiuretaje parodontale, terapie Biolase, tratamente antiinflamatorii și regeneratoare locale și generale.

Odontoterapie

Odontologia se ocupă de tratarea lezunilor carioase ale dinților, precum și a celor necarioase, care pot fi fracturi, distrofii sau leziuni de uzură dentară.

Această terapie de restaurare dentară este o latură a proteticii, care restabilește integritatea dinților naturali prin obturatii (PLOMBE) dentare.

Situatii clinice de utilizare:

Carii dentare
Inchiderea spatiului dintre doi dinti
Fracturi dentare
Dinti abrazati

Endodonție

Endodonția reprezintă ramura medicinei dentare care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor nervului dentar. În mod popular, tratamentul endodontic este cunoscut și ca „scoaterea nervului”. În fond, endodonția este intervenția prin care un dinte cu o profundă afectare a nervului dentar (necroză, gangrenă, infecție acută, reacție purulentă etc.) este salvat de la extracție.

Achizițiile tehnologice ale ultimilor ani (apex-locator, microscop, sistem de obturare la cald) permit, astăzi, tratamentul conservativ al multor leziuni periapicale (infecții la vârful dintelui, tratate anterior doar chirurgical) precum și păstrarea dinților cu tratament de canal incorect realizat sau a celor considerați, până nu de mult, irecuperabili.

Tratamentul canalului radicular se realizează într-o singură sedință de cele mai multe ori, sub magnificație microscopica și obturare la cald, sub anestezie locală și fără sensibilitate dureroasă.

Protetică dentară

Protetica reprezinta acea specializare a stomatologiei ce are în vedere reconstrucția dentiției pacientului pentru a-i oferi un zâmbet echilibrat estetic și funcțional. Pornind de la cerințele și nevoile fiecarui pacient in parte, atât la nivel estetic cât și la nivel funcțional, specialiștii Offident vor realiza un plan de tratament personalizat.

Colaborarea interdisciplinara este un criteriu primordial de luat in considerare cand vine vorba de restaurarile protetice dentare. In prezent, acestea sunt effectuate cu ajutorul unor tehnologii de ultima generatie și cu pregătirea unei echipe de specialiști: protetician, chirurg, parodontolog, endodont, sau ortodont.

Ce inseamna protetica dentara?

Ațete dentare – aceste lucrări protetice din ceramică se utilizeaza indeosebi in zona dintilor frontali.

Coroanele dentare  (ceramice, Zirconiu )- sunt de asemenea indicate pentru reconstrucțiile dentare. Spre deosebire de fațete acestea îmbracă dintele într-o piesă din ceramică sau zirconiu de o duritate crescută.

Incrustații dentare –inlay, onlay –reprezinta o alternativă la plomba obișnuită prin care se reface dintele, o piesă protetică rezistentă realizată din ceramic sau compozit, complet fizionomică

Proteze dentare mobilizabile – sunt acele lucrari totale acrilice sau din compozit, utilizate indeosebi la pacientii varstnici.

Puntile dentare – sunt restaurari protetice din 2 sau mai multe elemente, metalo-ceramice sau pe support din Zirconiu, menite sa redea functia masticatorie, fonestica si estetica in zonele cu lipsa dentara.

Pedodonția este specialitatea stomatologică ce are în vedere profilaxia și tratamentul afecțiunilor specific dentiției temporare (dinților de lapte) – extracții, fluorizări, sigilări – și a dentiției permanente la tineri. Copiii au nevoie să fie tratați de medici în stomatologia pediatrică, de preferința într-o ambianță care îi vor face să se simtă în largul lor, și de tratamente diferite de cele ale adulților. La prima vedere, dinții de lapte pot părea lipsiți de importanță, având în vedere că vor cădea și vor face loc dentiției permanente. Însă tocmai din acest motiv trebuie să fie sănătoși: integritatea și sănătatea unui dinte de lapte asigură sănătatea dintelui permanent care îi va lua locul. În acest sens, Clinica Offident asigură tratamente dentare pediatrice la cele mai înalte și atente standarde.
Terapia laser este o metodă terapeutică relativ nouă în România. Terapia cu laser de putere mică este nedureroasă, atraumatică și aseptică, nu emite radiații, iar datorită efectelor sale fotochimice și fotobiologice permite vindecarea mult mai rapidă a țesuturilor gingivale, dezinfecția locală și stimularea regenerării parodontale locale.