Servicii

Endodonție

Endodonția reprezintă ramura medicinei dentare care se ocupă cu tratamentul afecțiunilor nervului dentar. În mod popular, tratamentul endodontic este cunoscut și ca „scoaterea nervului”. În fond, endodonția este intervenția prin care un dinte cu o profundă afectare a nervului dentar (necroză, gangrenă, infecție acută, reacție purulentă etc.) este salvat de la extracție.

clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Tratamentul endodontic

clinica dentara Cluj, stomatologie Cluj Floresti Gherla
stomatologie Cluj - clinica dentara Offident

Achizițiile tehnologice ale ultimilor ani (apex-locator, microscop, sistem de obturare la cald) permit, astăzi, tratamentul conservativ al multor leziuni periapicale (infecții la vârful dintelui, tratate anterior doar chirurgical) precum și păstrarea dinților cu tratament de canal incorect realizat sau a celor considerați, până nu de mult, irecuperabili.


Tratamentul canalului radicular se realizează într-o singură sedință de cele mai multe ori, sub magnificație microscopica și obturare la cald, sub anestezie locală și fără sensibilitate dureroasă.

clinica dentara Gherla Cluj Floresti

Întrebări frecvente

clinica dentara Cluj, stomatologie Cluj Floresti Gherla
După scoaterea nervului dentar pot să apară simptome precum durere, sensibilitate la presiune, inclusiv sensibilitate la rece sau cald. Acestea se atenuează treptat în aproximativ 2-7 zile. Dacă aceste simptome se intensifică trebuie să contactați medicul curant.
Nervul dentar este un țesut sensibil care trebuie să rămână într-un mediu steril. De aceea, atunci când caria ajunge până la nerv și este afectat, el trebuie înlăturat și tratat canalul dintelui. O altă situație când trebuie făcut tratament de canal este atunci când se face în scop protetic.
Acest lucru poate indica o carie dentară profundă sau o afecțiune a nervului dintelui. Trebuie să vă faceți urgent o programare la o clinică stomatologică deoarece următoarea etapă este infecția dentară sau afectarea nervului dinte-lui cu dureri continue și foarte puternice. Odată afectat tesuțul pulpar dentar acesta suferă afecțiuni ireversibile ce slabesc integritatea dintelui. Pot duce la fractură sau chiar extracție dentară.
Acest simptom reprezintă o infecție dentară localizată la vârful rădăcinii dintelui. Principalul simptom al abcesului dentar este durerea pulsatilă, în apropierea unui dinte sau în gingii. Necesită tratament antibiotic și tratament de canal sau endodontic într-o clinică stomatologică. Preferabil tratament de canal la microscop.

Asociația Dentară Americană recomandă extracția măselelor de minte dacă în zona acestor molari apar anumite simptome sau manifestări, cum ar fi:
dureri gingivale;
sângerări ale gingiei;
chisturi, umflături în zona molarului;
infecții repetate ale țesutului moale din spatele măselei de minte;
tumori;
deteriorarea dinților din vecinătate;
boli gingivale;
carii dentare extinse.
Indicații ortodontice, atunci când îngheață dinții sau e nevoie de creare spațiu pe arcadă.

Discutați cu experții noștri